Hlavní obsah

Třináctiletá školačka se opila do bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Záchranáři v neděli večer zasahovali v Praze Modřanech u třináctileté dívky, která se opila do bezvědomí. Sanitka ji převezla s intoxikací organismu na dětskou jednotku intenzivní péče do Fakultní Thomayerovy nemocnice v Krči. Sdělila to v pondělí mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Článek

Dívka byla podle mluvčí nalezena po sedmé večer na Obchodním náměstí v Modřanech v bezvědomí a podchlazená. Podobný případ pražští záchranáři zaznamenali před týdnem, kdy museli pomáhat stejně starému opilému chlapci na Jižním Městě.

Během vánočních svátků vyjížděly sanitky k lidem, kteří to přehnali s pitím alkoholu nebo se pod jeho vlivem zranili při pádu, ve 34 případech.

Celkem o Vánocích zasahovali záchranáři více než tisíckrát. Nejčastěji pomáhali důchodcům a chronicky nemocným, ošetřovat ale také museli lidi, kteří měli po sváteční hostině zažívací potíže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám