Hlavní obsah

Agresivní vnuk prorazil šuplíkem dveře a dal své babičce pěstí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Opravdové peklo si se svým vnukem prožila 76letá žena z Ostravy-Poruby. Už v minulosti byl 27letý muž za týrání babičky, se kterou sdílel společnou domácnost, vykázán z bytu, avšak nepoučil se. Události vyvrcholily v pondělí incidentem, při kterém byla žena pořezána v obličeji. Nyní už policie podala návrh na vzetí agresivního muže do vazby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu informoval mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Muž byl podle něj z bytu za napadení babičky vykázán letos v květnu. Svou babičku pak podle policie opět napadl v říjnu, kdy ji vší silou narazil na skříň. Začátkem letošního prosince pak fyzický útok podpořil výhrůžkou: "Sežeň peníze, nebo uvidíš, co s tebou provedu.“ Pak ji podle mluvčího policie srazil rukou k zemi, důchodkyně utrpěla zranění hlavy a podlitinu na hrudníku a rukou.

Sklem dveří prohodil šuplík z nočního stolku. Skleněné střepy zasáhly seniorku do tváře. Vyšla proto ven z pokoje, načež inkasovala ránu pěstí.
mluvčí policie

Násilí pak vyvrcholilo v pondělí brzo ráno, když babička budila svého vnuka do práce.

„Tomu se buzení patrně nelíbilo a začal ženě nadávat nadávkami nejhrubšího zrna a vyhrožovat jí smrtí. Babička se proto zavřela ve svém pokoji. Její vnuk poté sklem dveří prohodil šuplík z nočního stolku. Skleněné střepy zasáhly seniorku do tváře. Vyšla proto ven z pokoje, načež inkasovala ránu pěstí do čela,“ popsal Svoboda řádění násilnického potomka. Muž pak ještě v bytě rozbil další dvoje dveře a nakonec z bytu odešel.

„Paní tentokrát ihned přivolala policisty. Ti po příjezdu a zjištění situace vyčkali na místě. To se vyplatilo. Krátce před osmou hodinou agresora zadrželi před domem a eskortovali do policejní cely. Za ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a týrání osoby žijící ve společném obydlí mu hrozí až čtyři roky vězení,“ doplnil mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám