Hlavní obsah

Po srážce s nákladním vozem zemřel řidič osobního auta

Právo, Novinky, Petr Nový, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké Mýto
Aktualizováno

Po čelní srážce s nákladním vozem zemřel u Vysokého Mýta ve čtvrtek ráno kolem šesté hodiny řidič osobního auta. Nehoda se stala na silnici první třídy číslo 35 za městem směrem na Hradec Králové.

Článek

„V osobním vozidle byla smrtelně zraněna jedna osoba. Další člověk utrpěl těžké zranění a byl předán do péče zdravotníkům. Hasiči pomáhali policistům řídit dopravu a zprůjezdněn byl alespoň jeden jízdní pruh,“ řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Hasiči museli pomocí hydraulického zařízení vyprostit ze zdemolovaného vozu bezvládné tělo.

"Dostávali se k řidiči přes dveře spolujezdce, postupně odstřihli sloupek, střechu, řadicí páku a odstranit museli i pedál, pod kterým měl řidič zaklíněnou nohu. Po dobu vyprošťování byla silnice uzavřena,“ doplnila Horáková.

Okolnosti nehody policisté vyšetřují. Řidič nákladního auta nebyl pod vlivem alkoholu, u řidiče osobního vozu to musí vyloučit až pitva.

V havarovaném osobním autě našli policisté velké množství krabiček cigaret a oleje do motoru. Podle policejní mluvčí Ivy Lehké bude předmětem dalšího vyšetřování, zda cigarety a olej řidič získal nezákonně.

Na hlavním tahu z Východních Čech na Moravu se po nehodě tvořily několikakilometrové kolony a doprava byla téměř na šest hodin paralyzována a odkláněna na vedlejší komunikaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám