Hlavní obsah

Cizinec se pokoušel na falešnou plnou moc vybrat pět miliónů

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradečtí kriminalisté dopadli cizince, který se pokoušel na základě padělané plné moci v několika pobočkách bankovních ústavů vybrat částku pět miliónů korun.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Na základě spolupráce s bankami bylo muži sděleno obvinění z pokusu a přípravy podvodu ve dvou bankovních ústavech v Jaroměři na Náchodsku. Podle výpovědi zadrženého je ale zřejmé, že se takto pokusil neoprávněně vybrat stejnou částku v minimálně dvaceti dalších případech. Kriminalisté tedy na případu nadále intenzivně pracují a s největší pravděpodobností rozsah obvinění nebude konečný,“ informovala Právo mluvčí krajského policejního ředitelství v Hradci Králové Ivana Ježková.

Čísla bankovních účtů, včetně všech identifikačních údajů jejich majitelů, byly skutečné. Podezřelý je hledal v otevřených zdrojích, například na internetu. Poté padělal notářský záznam na plnou moc určenou k výběru hotovosti.

„Podezřelého muže se podařilo odhalit díky interním bezpečnostním předpisům peněžních ústavů, ale také díky velmi pečlivé práci jedné bankovní úřednice,“ dodala Ježková.

Podezřelý muž byl vzat do vazby a v případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám