Hlavní obsah

Psychiatr neodhadl násilníka, ten výhrůžky splnil a vraždil

Právo, Novinky, Petr Nový, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Nymburští kriminalisté vyšetřují vraždu ženy. Na policejní oddělení v Poděbradech dorazil ve středu ráno 41letý muž, který uvedl, že usmrtil svou bývalou přítelkyni. Ukázalo se, že žena opakovaně podala na muže trestní oznámení kvůli vyhrožování. Policie muže nechala na svobodě na základě posudku psychiatra.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Obětí útoku se stala osmatřicetiletá žena, kterou muž podle neoficiálních informací uškrtil.

"Mohu potvrdit, že byl zadržen muž podezřelý z vraždy. V tuto chvíli na místě pracuje výjezdová skupina," řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Jakým způsobem byla žena zavražděna, zatím mluvčí neupřesnil.

„Motivem vraždy byly nejspíš jejich vzájemné neshody,“ řekl Právu Jakub Vinčálek. Kriminalisté skutečně v poděbradském bytě našli ženu, kterou pachatel nejspíš uškrtil, a nyní vše prošetřují.

Kriminalisté jej začali vyšetřovat a na základě znaleckého posudku psychiatra, že muž není nebezpečný a vždy jednal v afektu, jej nechali na svobodě.
mluvčí policie

V minulých měsících byl přitom tento muž obviněn z vydírání své bývalé přítelkyně. Ona sama přišla na policii s tím, že jí partner vyhrožuje zabitím.

„Tvrdila, že jí vyhrožuje, že když mu nevrátí peníze, které mu dluží, tak zabije ji, nebo její dceru,“ potvrdila Právu mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Žena na druha podala v září a listopadu dvě trestní oznámení za tyto výhrůžky. Kriminalisté jej začali vyšetřovat a na základě znaleckého posudku psychiatra, že muž není nebezpečný a vždy jednal v afektu, jej nechali na svobodě.

Policejní ochranu žena odmítla

„Případ jsme uzavřeli jako trestný čin vydírání a vše jsme předali soudu,“ dodala Potočná s tím, že policie nabídla ženě krátkodobou ochranu. Žena ji ale opakovaně odmítla,“ doplnila policejní mluvčí.

Od začátku letošního roku se ve Středočeském kraji stalo 13 vražd nebo pokusů o vraždu, všechny případy krajští kriminalisté objasnili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám