Hlavní obsah

Pardubický starosta Kasič byl obviněn z podplácení

– Pardubice • Aktualizováno
Právo, Novinky, Radim Vaculík, René Chvalina

Policie obvinila starostu pardubického třetího obvodu Jána Kasiče (ČSSD) z podplácení. Měl se pokusit podplatit redaktory TV Prima. Spolu s ním obvinila ještě Svatopluka Kodeta, který v Pardubicích působil jako vydavatel občasníku Patriot a šéfredaktor týdeníku Pernštejn. Oba jsou stíháni na svobodě.

Článek

Právu informaci o obvinění potvrdil mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták. Detektivové ÚOOZ politika zadrželi v pondělí.

„Oba muži byli obviněni z podplácení ve formě spolupachatelství a jsou stíháni na svobodě. Více informací v tuto chvíli nebudeme poskytovat,“ doplnil pro Právo Hanták.

Kasič měl být protagonistou publicistického pořadu Janka Kroupy Soukromá dramata. Informace, které měly Kasiče kompromitovat, si Prima nechává pro sebe, ale podle zjištění Práva mohlo jít o Kasičovo působení v uniformě Veřejné bezpečnosti.

„Z dostupných zdrojů je patrné, že dne 17. září 1983 se měl dostavit v 19 hodin do pohostinství v Kuněticích, kde se konal koncert. Toto vystoupení zakázal z důvodů, že nebylo řádně povoleno. Návštěvníkům však dovolil setrvat v pohostinství, ale okolo 23. hodiny se dostavili další příslušníci a s pomocí psů účastníky rozháněli. Přitom byli někteří zadrženi a později bylo šest z nich odsouzeno,“ dává starostovi za vinu Lukáš Těžký, zastupitel MO 3 za ODS.

Kodet vystupoval v pozici mediálního poradce pardubické sociální demokracie a v minulosti i některých poslanců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám