Hlavní obsah

Řidiči se pokoušeli uplatit kladenské policisty

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Dva lidé se pokoušeli při dopravních kontrolách uplatit policisty z Kladna. O případech informovala Právo mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

V neděli se na dvou místech jižní Moravy uskutečnily policejní kontroly dálkových autobusových linek.

Článek

„V prvním případě policisté zahlédli ženu za volantem, jak telefonovala. Po zastavení žena nabízela 1000 korun a nechtěla bloky,“ uvedla Nováková. Za telefonování za volantem přitom hrozí kromě finančního postihu i ztráta tří bodů, čemuž zřejmě chtěla řidička zabránit.

Při dopravní kontrole pak hlídka narazila ještě na dvacetiletého cizince s trvalým pobytem na Rakovnicku. „Muž měl sice řidičský průkaz, ale vydaný v jeho rodné zemi, a neměl český řidičák, což musí mít, když tu trvale žije,“ vysvětlila Nováková s tím, že hlídce mladík za tento prohřešek nabízel šest tisíc korun. I přes tak vysoký úplatek by ušetřil, protože postih ve správní řízení za tento čin je 25 až 50 tisíc korun a k tomu zákaz řízení na jeden až dva roky. Jenomže hlídka se uplatit nedala a navíc vše předala kriminalistům, kteří teď oba řidiče stíhají za pokus o uplácení.

Právě kladenská dopravní policie se přitom "proslavila" aférou z přelomu let 2006 a 2007, kdy bylo dopravní oddělení sledováno inspektory ministerstva vnitra. Ti odhalili, že velká skupina policistů vybírala pokuty do vlastních kapes a téměř celé oddělení se tehdy kvůli hromadnému vyhazovu rozpadlo. Soud pak letos 10 policistům rozdal podmíněné tresty za zneužití pravomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám