Hlavní obsah

Lupič ukradl v Ostravě auto při předváděcí jízdě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklou loupež, při které se zákazník zmocnil automobilu během předvádějící jízdy, vyšetřuje ostravská policie. Po lupiči pátrá už od poloviny minulého týdne.

Článek

Událost se odehrála 26. října, kdy si dosud neznámý muž domluvil v jednom z ostravských autobazarů zkušební jízdu s vozidlem Kia Sorento. Pracovník bazaru proto s mužem absolvoval jízdu přes Klimkovice a Janovou.

Tam však muž zaměstnance bazaru během výměny při řízení fyzicky napadl, zmocnil se klíčů a z místa ujel.

„Napadený muž podle svého vyjádření chtěl ještě odcizení auta zabránit tak, že se zachytil o část odjíždějícího auta a měl tak být tažen, načež upadl na zem a byl zraněn,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Lupič byl podle ní ve věku 25 – 30 let, byl vysoký 175 až 180 centimetrů a měl na sobě sportovní šedočernou bundu a na hlavě kulicha. Policie nyní pátrá jak po lupiči, tak i po vozidle, který je specifické také tím, že zadní okno pátých dveří lze otevřít pomocí dálkového ovladače.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin loupež, pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala Holčáková

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám