Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí hořela ve vichru střecha budovy

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Velký požár střechy průmyslového objektu komplikovaný silným větrem likvidovali v sobotu večer hasiči ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. V zakouřeném objektu museli nastoupit v dýchacích přístrojích, pomáhal jim protiplynový kontejner a výšková technika.

Článek

„O požáru jsme byli informováni před 19. hodinou večer. Došlo k rozsáhlému požáru střechy bývalého objektu na výrobu nábytku,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Plameny se rozšířily po střeše objektu na ploše asi 40 x 10 metrů. Kvůli silnému větru nebylo možné zapojit výškovou techniku. Veškerý prvotní zásah museli hasiči zvládat ze země nebo z prvního patra objektu.

„Zásah hasičů v dýchacích přístrojích a v silně zakouřeném objektu si vyžádal i vyslání protiplynového kontejneru s dostatečnou zásobou náplní se vzduchem. Kolem dvacáté hodiny se vítr utišil a hasičům se podařilo nasadit jak automobilový žebřík, tak i plošinu. Zásah byl podpořen hašením z výšky, což přispělo k lokalizaci požáru,“ sdělil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám