Hlavní obsah

Finanční poradce doma šlechtil marihuanu, prozradili ho zloději

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Dva zloději zhatili šestiletý výzkum drogového „Mičurina“ ze Slavkova na Uherskobrodsku. V noci na čtvrtek se mu vkradli na zahradu v Dolním Němčí a ze země vytrhali dva keře na THC velmi bohaté odrůdy marihuany, hodili je nedbale do vozu a vyrazili k Uherskému Brodu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Kriminalista Jan Dibďák ukazuje jednu z mnoha šišek na zajištěné kvalitní marihuaně, která se vyznačuje velkým obsahem THC.

Článek

Radost z úlovku jim však dlouho netrvala. V Nivnici se zdáli podezřelí policejní hlídce, která si všimla zajímavé rostlinky vyčnívající z kufru automobilu. Oba muži se policistům raději hned a dobrovolně přiznali, že marihuanu nevypěstovali, ale sprostě ukradli.

Dvojice několikrát soudně trestaných mužů je nyní podezřelá z krádeže vloupáním, šestatřicetiletý řidič navíc z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože jezdil i přes vyslovený zákaz řízení.

Do větší šlamastyky však oba povedení zloději dostali osmadvacetiletého šlechtitele marihuany, který velmi kvalitní „zboží“ zřejmě prodával pro celý slovácký region a pravděpodobně i na Slovensku.

Zjistil, že mu někdo ukradl marihuanu a byl na stopě zlodějům. Když uviděl, jak policejní hlídka jejich auto zastavila, bylo mu jasné, že se jeho aktivity mohou prozradit.
policista Bronislav Šabršula

„Pěstitel měl takové úspěchy se šlechtěním čtrnácti druhů marihuany, že se stal v tomto oboru velmi uznávanou osobou,“ uvedl kriminalista Jan Dibďák na adresu pachatele, který se živí jako finanční poradce.

Semena nejkvalitnějších odrůd marihuany na světě si nechal posílat z USA, ale i z dalších zemí světa. V patře rodinného domu měl malou šlechtitelskou stanici. Snažil se pěstovat a dále řízkováním šlechtit druhy konopí, které dokáží navodit veselou radostnou náladu a není u nich napovrch patrné, že by člověk tuto látku užil.

Čerstvě sklizená marihuana

Při druhé domovní prohlídce kriminalisté našli přes třicet svazků marihuany čerstvě sklizené marihuany.

„Pěstitel ji sklízel brzy ráno. Sám totiž ještě v noci zjistil, že mu někdo v Dolním Němčí ukradl marihuanu a byl na stopě zlodějům ve felicii. Následně uviděl, jak policejní hlídka jejich auto zastavila a bylo mu jasné, že se jeho pěstitelské aktivity mohou prozradit. Snažil se tak marně zahladit stopy,“ sdělil šéf uherskohradišťské policie Bronislav Šabršula.

Policisté nyní šlechtitele podezřívají z nedovoleného pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám