Hlavní obsah

Srážka aut u Kašperských Hor skončila smrtí řidiče, nehod na Plzeňsku bylo mnoho

Právo, ČTK, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kašperské Hory (Klatovsko)
Aktualizováno

Po srážce dvou osobních automobilů v kašperské části Opolenec zemřel v sobotu devětapadesátiletý řidič. Tři lehce zraněné z druhého vozu převezla do nemocnice sanitka. Byla to nejvážnější ze sedmi sobotních nehod na Plzeňsku, které si vyžádaly celkem tucet zraněných.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Nehoda se stala poté, co řidič na mokré silnici vjel v pravotočivé zatáčce do protisměru, oznámila mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová. Patrně nezvládl řízení.

Vozidla se srazila v kašperské části Opolenec. Tři lehce zraněné z druhého vozu převezla do nemocnice sanitka. Podle původních informací byl muž těžce zraněný a přepravil ho do nemocnice vrtulník.

Neobvykle mnoho nehod

K první nehodě policisté vyjížděli už po osmé hodině ráno. Na dálničním obchvatu Plzně před tunelem Valík se doslova rozlomil o středová svodidla řidič Volkswagenu Pasat poté, co dostal smyk.

Za hodinu u Sušice nabourala mladá řidička osobního vozidla do plně obsazeného zájezdového autobusu. V zatáčce dostala smyk a s autobusem se střetla čelně, vrtulník z místa transportoval dva těžce zraněné do nemocnice.  [celá zpráva]

Ještě než stačili záchranáři odstranit následky této havárie, jejich kolegové už spěchali pomoci řidiči, který při průjezdu zatáčkou na dálničním přivaděči u Ejpovic vyletěl ze silnice a skončil na střeše. Téměř ve stejnou chvíli se zase srazila dvě osobní auta u Oselců na jižním Plzeňsku. „Po nárazu se začal valit dým z motorové část obou vozidel, oheň se naštěstí podařilo uhasit projíždějícím řidičům ještě před naším příjezdem,“ uvedl operační důstojník krajských hasičů Tomáš Vlasák.

Srážka dvou osobních vozidel zase omezila provoz u Plas na severním Plzeňsku. Zatím poslední nehodu vyšetřují policisté u Švihova na Klatovsku, kde řidič vjel mimo vozovku a zraněný zůstal zaklíněn ve vozidle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám