Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který během roku a půl přepadl šest bank

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Polici v Karlovarském kraji se podařilo po zhruba roce a půl pátrání zadržet 34 letého pachatele celkem šesti loupežných přepadení v bankovních domech na západě Čech.

Článek

„Rok a půl usilovného pátrání přineslo své výsledky,“ komentovala mluvčí karlovarské krajské policie Andrea Pomichalová. „Kriminalistům se podařilo zadržet pachatele, který má na svědomí šest ozbrojených loupežných přepadení v bankovních institutech na Karlovarsku a Plzeňsku,“ pokračovala mluvčí s tím, že poprvé pachatel zaútočil na pracovníky bankovních institutů v březnu loňského roku v Nové Roli na Karlovarsku.

„Poté pokračoval o několik měsíců déle v karlovarské městské čtvrti Staré Roli. Mezitím přepadl i banky v Plzni, kdy vždy maskován a ozbrojen požadoval pod výhružkou použití zbraně vydání finanční hotovosti. Tímto si přišel celkem na půl miliónu korun,“ konstatovala Pomichalová.

„Naštěstí ani u jednoho z ozbrojených přepadeních nebyl nikdo zraněn,“ dodala s tím, že zadržený pachatel je ve vazební věznici v Ostrově. „Za loupežná přepadení mu hrozí až deset let ve vězení,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám