Hlavní obsah

Dealer ubodal známého, který neměl na drogy

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Vraždou skončil v pátek večer spor dvou mužů z Bystřice pod Hostýnem na Zlínsku, který vznikl poté, co třiadvacetiletý muž neměl dostatek peněz na koupi drogy od svého o tři roky mladšího známého. Dealer svého „zákazníka“ kvůli tomu ubodal.

Článek

Kriminalisté vraha za několik hodin dopadli. Právu to řekla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Muži si podle ní dali schůzku v pátek přibližně ve 21 hodin v zahrádkářské kolonii Dubíček v Bystřici pod Hostýnem. Starší z nich si chtěl koupit drogu od mladšího. Na zaplacení však měl pouhých sto korun, což ale dealerovi nestačilo. Proto se začali hádat. Jejich spor vyvrcholil tím, že mladší staršího ubodal. Na různých částech těla měl celkem osm bodných ran. Zranění byla natolik závažná, že nešťastník nemohl přežít.

Jeho tělo našel manželský pár v sobotu v devět hodin dopoledne. Už kolem desáté hodiny seděl podezřelý muž na místním obvodním oddělení. Tvrdil, že o vraždě nemá ponětí a vše popíral.

Kriminalisté okamžitě začali pracovat. Jeden tým policistů se věnoval ohledání místa činu, další vyslýchal svědky a shromažďoval důkazy a stopy.

Promyšleně zametal stopy

„Spolupracovali jsme s kolegy z odboru kriminalistických technik a expertíz Jihomoravského krajského ředitelství, ze kterého přijel technik s detektorem kovů, který hledal vražednou zbraň, a odborníci s přístrojem na prostorovou dokumentaci Sferon. Na pomoc byl povolán také psovod se psem. K ohledání těla jsme přizvali soudního znalce z ústavu soudního lékařství z Olomouce, aby stanovil rozsah zranění a potvrdil, že jsou bodné rány skutečně hlavní příčinou smrti. V noci ze soboty na neděli proběhla soudní pitva,“ uvedla Bartíková s tím, že všechny informace, které policisté v krátké době nasbírali, vedly k jedinému pachateli.

Několik svědků s ním navíc poškozeného předchozí večer vidělo. Pachatel se nakonec pod tíhou důkazů k vraždě přiznal. Uvedl, že se s poškozeným dohadoval o ceně za drogy a nakonec ho několikrát bodnul. Jel domů, převlékl se a umyl se a ještě týž večer se na místo vraždy vrátil, aby zakryl stopy. Své oběti ukradl dva mobilní telefony, aby policie nepřišla na to, že si večer telefonovali a odnesl i peněženku.

Věci pak dal doma své matce, aby je vyhodila do sběrného dvora. Předal jí i rozlámaný nůž. Matce prý ale nechtěl říct, co se stalo. Ta s vyhazováním mobilů i nože počkala a později všechno vydala Policii ČR.

„Oba muži se podle všeho pohybovali v prostředí narkomanů a s policií už měli co dočinění. Pachatel má však zatím čistý trestní rejstřík. Dnes si vyslechl obvinění z vraždy a krádeže. Hrozí mu vězení na deset až osmnáct let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám