Hlavní obsah

Brněnskou školu okradla její ředitelka o více než milión, odhalila policie

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ředitelka jedné z brněnských základních škol si podle policistů udělala ze své funkce výnosný byznys. Z účtů školy postupně totiž zmizel více než milión korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dnes již penzionovaná ředitelka si tak měla přijít k pěkným penězům, stranou nenechala ani své rodinné příslušníky. Policisté už příliš přičinlivou pedagožku obvinili ze spáchání trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku.

„Vyšetřovatelé při hloubkové revizi dostupných podkladů odhalili nejen zmatečně vedenou dokumentaci protežující ve svém důsledku užší kolektiv pracovníků nakloněných vedení, ale i daleko závažnější prohřešky ředitelské agendy jako smyšlené počty dětí ve družinách, zájmové kroužky placené zřizovatelem školy a neoprávněné čerpání financí,“ řekl policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Do seznamu do očí bijících nesmyslů v účetnictví školy patřily mimo jiné i finance vyplacené za úklid travnatých pozemků. „U příležitosti vlastního odchodu do důchodu si navíc pedagožka v řídící funkci opakovaně vyplatila ze spravovaných účtů desetitisícové odměny. Konečným výsledkem zúročení jejích profesních zkušeností tak je škoda přesahující svým rozsahem jeden milión dvě stě tisíc korun,“ dodal Nečesánek s tím, že ženě nyní hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám