Hlavní obsah

Policejní pes vyčenichal zbabělého řidiče v kopřivách

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Pracovní lahůdkou byla v neděli pro policejního psa akce, do které byl nasazen u dálnice D8. Hlídka tam pronásledovala vůz ujíždějící velkou rychlostí. Za volantem při dopadení sice seděla mladá vylekaná žena, pravý řidič však zmizel. Pro psa bylo hračkou, najít naivně schovaného řidiče v kopřivách nedaleko.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policisté z cizineckého útvaru při standardním monitorování dálnice D8 na sjezdu směrem na Děčín zaregistrovali osobní vůz VW Golf. Jeho řidič začal bezdůvodně ujíždět ve chvíli, kdy spatřil auto mužů zákona.

Policisté řidiče stíhali až do Malého Chvojna, kde našli auto stát. Za volantem seděla vylekaná mladá žena a snažila se policisty zmást. Její hrdinství však rychle skončilo, když měla předložit řidičský průkaz a přiznala, že auto ve skutečnosti neřídila a řidič utekl.

Nedoběhl ale daleko. Přivolaný služební pes dopadl pachatele již po sto metrech. Krčil se schovaný v kopřivách a naivně doufal, že pes jeho stopu nenajde.

Pětatřicetiletý muž, kterýměl zákaz řídit vůz, utíkal zbytečně, za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí si bude muset trest odpykat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám