Hlavní obsah

Vlak srazil muže sedícího v kolejišti, přišel o nohu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážná dopravní nehoda, při které srazil vlak muže (20) sedícího v kolejišti, se stala v sobotu časně ráno na trati mezi Zádveřicemi a Vizovicemi na Zlínsku. Mladík utrpěl vážná zranění. Amputována mu musela být noha. Nikdo další nebyl zraněn.

Článek

„Seděl v místě, kde je velký hluk z právě probíhajícího Vizovického trnkobraní a údajně se právě z této akce vracel domů. Vlak jedoucí ze Zlína do Vizovic ho srazil v 1.47 hodin. Muž utrpěl těžká zranění, s nimiž byl převezen do nemocnice. Pravděpodobně byl pod vlivem alkoholu. S ohledem na charakter zranění však dechová zkouška nebyla provedena,“ řekla Právu v sobotu ráno mluvčí zlínských policistů Jana Bartíková.

Na místě je podle ní momentálně skupina kriminalistů a vyslán tam byl i policejní psycholog, který neštěstí oznámil rodinným příslušníkům.

„Jednalo se o osobní vlak, který se vracel bez cestujících. Provoz na trati byl obnoven ve 3.45 hodin,“ informoval Právo mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavký.

Obdobná tragédie se stala ve Vizovicích na jiném festivalu Masters of Rock v roce 2009, kdy vlak zachytil ženu (24) na nechráněném železničním přejezdu v těsné blízkosti hlavního vchodu do areálu, v němž probíhají hudební produkce. Té tehdy lékaři rovněž museli amputovat nohu. Dívka, rovněž účastnice festivalu, do kolejiště vstoupila s telefonem v ruce a strojvedoucí, ač jel velmi pomalu, již zastavit nedokázal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám