Hlavní obsah

Na závody motocyklů v Brně doplatil pašerák cigaret

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Noční déšť ze soboty na neděli přidal pořadatelům motocyklového mistrovství světa v Brně a policii hodně starostí. Na vysokou koncentraci policistů nakonec nejvíc doplatil jeden pašerák cigaret.

Foto: Celní ředitelství Plzeň, Právo

Ilustrační foto

Článek

Od nedělního rána policie regulovala hlavní nájezd fanoušků podle připravené „mokré varianty“ především na parkoviště na staré dálnici a na pole v Žebětíně. V průběhu sobotního večera a noci neřešili policisté v kempech žádné výrazné problémy. Fanoušci se obvyklým, často velmi hlučným, způsobem bavili a někdy značně posilněni alkoholem.

Na letošní závod mistrovství světa však bude hodně dlouho s nevolí vzpomínat muž původem z bývalého Sovětského svazu, který zjevně netušil, že jsou všude v okolí tratě a v Brně vůbec mnohonásobně vyšší kontroly a dal se na noční cestu městem s kontrabandem ve voze.

„I Když bylo o sobotní noci v kempech poblíž Masarykova okruhu poměrně klidno, v ulicích Brna a na kontrolních bodech v okolí si policisté na nedostatek práce stěžovat nemohli. V poněkud dramatickou akci s porcí adrenalinu se změnila obyčejná noční kontrola vozidla Rover s brněnskou registrační značkou. V Pražské ulici totiž řidič auta nejdříve přibrzdil, aby následně hlídku objel a vysokou rychlostí začal ujíždět. V uličkách Bosonoh, ale neměl i přesto, že zhasnul světla, naději. Auto pak odstavil ve vedlejší ulici a pokusil se o útěk. Jenže si neuvědomil, že bosý nemá proti policistům šanci,“ popsal honičku policista Pavel Šváb.

Důvodů, proč se chtěl za každou cenu hlídce ztratit, měl nemálo. Auto totiž bylo napěchováno tisíci balíčků cigaret s ukrajinskými kolky. Řidič už při prvním vyšetřování případu přiznal, že plní roli kurýra. Případ dále řeší cizinecká policie a celní správa.

Reklama

Výběr článků

Načítám