Hlavní obsah

Pět zraněných po nehodě na Bruntálsku, 17letá dívka je ve vážném stavu

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká (Bruntálsko)

Pět lidí se zranilo při srážce dvou aut v pátek odpoledne ve Vysoké na Bruntálsku. Dvě těžce zraněné dívky museli z havarovaného fiatu vyprostit hasiči.

Článek

„Podle dosavadních výsledků vyšetřování řidič renaultu nedal přednost v jízdě a v křižovatce se střetl s fiatem, ve kterém cestovalo pět osob,“ řekla Právu mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Podle mluvčího moravskoslezského záchranné služby Lukáše Humpla oba řidiči (24 a 33 let) vyvázli ze střetu s lehkými poraněními končetin a odřeninami. Středně těžce byl zraněn 18letý spolujezdec ve fiatu.

„Dívka ve věku 17 let utrpěla zranění páteře, zasahující lékař vyslovil podezření na poranění míchy. Na místě nebylo možno vyloučit ani přítomnost vnitřního poranění v oblasti břicha. Stav postižené dívky byl vážný,“ popsal dále Humpl. Těžké zranění podle něj utrpěla rovněž druhá dívka (18).

„Všichni zranění byli v době zásahu záchranné služby při vědomí a komunikovali,“ doplnil s tím, že zraněné po ošetření sanity převezly do nemocnice.

Vrtulník nevzlétl kvůli bouřce

„V době nehody bohužel z důvodu bouřkového počasí a prudkého deště nebyl možný zásah vrtulníku, který by jinak k vážně zraněným vzletěl,“ dodal Humpl s tím, že transport mladší těžce zraněné dívky z krnovské nemocnice do Fakultní nemocnice v Ostravě zajišťovala záchranná služba později odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám