Hlavní obsah

Při střetu dvou aut na Opavsku se zranilo pět lidí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři dospělí a dvě děti se v sobotu večer zranili při střetu dvou osobních vozidel na Opavsku. Žádný ze zraněných není v ohrožení života, všichni byli hospitalizováni v nemocnicích v Opavě a Ostravě.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Nehoda se stala krátce po 22. hodině mezi Opavou a odbočkou na obec Vlaštovičky, na hlavní silnici ve směru na Bruntál. V době nehody silně pršelo. „Ve směru od Bruntálu řídila devětatřicetiletá žena vozidlo Fiat Marea.

Pravděpodobně nepřizpůsobila jízdu stavu a povaze vozovky, najela do vyjetých kolejí a auto dostalo smyk. Přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím vozem Ford Ka, který řídil pětadvacetiletý muž,“ popsala opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová a připojila informaci, že škoda na obou vozidlech činí 260 tisíc korun.

Mezi zraněnými jsou i dvě děti

Na místo nehody dorazily hned dvě posádky záchranářů. Ve fiatu našli hned čtyři zraněné. „Řidička utrpěla mnohočetná závažná poranění v oblasti hlavy a mozku, hrudníku, břicha a dolní končetiny. Její pětatřicetiletá spolujezdkyně měla středně těžké poranění břicha,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Podle Schindlerové cestovaly s oběma ženami dvě děti: čtyřletý kluk a třináctiletá dívka.

„Chlapec byl při nehodě těžce zraněn, a to v oblasti hrudníku a břicha, dívka měla vážná poranění břicha a zranění horní končetiny.“ Celou čtveřici převezli záchranáři do Slezské nemocnice v Opavě. Tam s vážným poraněním pánve skončil i šofér fordu. „Ještě v nočních hodinách jsme zajistili převoz třináctileté dívky na specializované pracoviště Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ doplnil Humpl a upozornil na to, že kvůli noční bouři a silnému dešti nemohl pro zraněné letět vrtulník lékařské záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám