Hlavní obsah

Hasiči evakuovali 35 lidí kvůli požáru výtahu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicet lidí, včetně sedmi dětí, museli v noci na pátek evakuovat hasiči z výškové budovy v Kroměříži. V domě hořel výtah a chodby, byty v domě zaplnil hustý dým a nebezpečné zplodiny hoření.

Článek

„Hasiči byli o požáru informováni o půl druhé v noci. Požár vypukl v domě v sousedství stanice profesionálních hasičů, takže ti byli na místě do jedné minuty po ohlášení. Požár výtahu byl nájemníky zpozorován v době, kdy již docházelo k silnému zakouření chodeb,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Někteří obyvatelé sedmipatrového domu začali ještě před příjezdem hasičů dům opouštět. Snaha o hašení požáru ztroskotala na zcela vykradeném nástěnném hydrantu, ve kterém zbyla jen uřezaná dvoumetrová část hadice,“ dodal mluvčí.

Hasiči rychle pronikli do prvního patra, kde začali hasit oheň výtahové kabiny. Další část hasičů zahájila průzkum v domě s cílem evakuovat ohrožené osoby. Jeden dvacetiletý muž se nadýchal kouře a musel být odvezen záchrannou službou na vyšetření do nemocnice.

„Kouř prostoupil přes všechna patra a koncentroval se v tom nejvyšším. Velitel zásahu  nařídil evakuaci a dům opustilo na 35 nájemníků, včetně sedmi dětí. Nikdo další nebyl zraněn. Požár se podařilo uhasit asi po půlhodině zásahu. Celý dům hasiči museli odvětrat přetlakovou ventilací a kolem třetí hodiny ranní se začali nájemníci vracet do svých bytů,“ uvedl Mitáček. Vyšetřovatel nevyloučil úmyslné založení požáru, a proto byla na místo přizvána policie. Případ je nadále ve společném šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám