Hlavní obsah

Státní zástupce zažaloval útočníka na Sobotku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Státní zástupce podal obžalobu na osmačtyřicetiletého muže, který na začátku května před kulturním domem Rubín v Brně - Žabovřeskách při mítinku ČSSD napadl poslance Bohuslava Sobotku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohuslav Sobotka

Článek

Hlavní líčení by mohlo být na brněnském Městském soudu nařízeno ještě do konce prázdnin. Muži hrozí za zločin násilí proti úřední osobě a přečin výtržnictví až šest let vězení, jak Právu potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Brně Vladimír Kutnohorský.

„Na akci, které bylo přítomno nejméně 150 lidí, nečekaně napadeného udeřil pravou rukou do obličeje, přičemž mu způsobil pohmoždění tváře a pohmoždění a podvrknutí krční páteře. Napadený byl takto omezen na obvyklém způsobu života po dobu dvou až tří týdnů,“ řekl Kutnohorský s tím, že obžalovaný měl v době útoku téměř dvě promile alkoholu.

Útočník se podle obžaloby na Sobotku vrhl proto, že nesouhlasil s některými normami ohledně nájemného, které v roce 2002 napadený politik vydal.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie navrhla obžalovat útočníka na Sobotku

Policie ukončila vyšetřování útoku na poslance Bohuslava Sobotku (ČSSD), ke kterému došlo v květnu na předvolebním mítinku v Brně. Osmačtyřicetiletý muž tam...

Výběr článků

Načítám