Hlavní obsah

Řídili zdrogovaní i bez dokumentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedovnice

Policie v neděli přistihla v Jedovnicích na Blanensku dva zdrogované řidiče. Ve známém kempu Olšovec se zde konala největší světová přehlídka tanečníků Street Dance kemp, která skončila v noci na neděli. Informovala o tom mluvčí blanenské policie Iva Šebková.

Článek

Prvním z nich byl dvaadvacetiletý řidič pod vlivem pervitinu, který navíc ani nebyl vlastníkem řidičského oprávnění vozidla, za jehož volant usedl. Druhý byl o rok starší a tester na drogy u něj odhalil přítomnost marihuany. Oba řidiči jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Na odjezd účastníků tanečního kempu se policisté zaměřili při akci Síto. Kontrolami na všech výjezdových komunikacích z městyse Jedovnice prošlo podle Šebkové celkem 485 vozidel. Sedm z kontrolovaných řidičů před jízdou požilo alkohol. U všech šlo o méně než jedno promile, a věc tedy bude dále šetřena jako přestupek. Celkem 26 policistů a dva místní strážníci odhalili 18 přestupků a uložili pokuty v celkové výši za téměř 8 000 korun.

Na Street Dance kemp do Jedovnic přijely podle organizátorů 3 000 tanečníků z celkem 30 zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám