Hlavní obsah

Žák paraglidingu při výuce vážně zranil dalšího muže

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palkovice

Vážným zraněním dvou mužů skončila v neděli akce paraglidistů v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Pětatřicetiletý žák na létajícím stroji při snaze o přistání zranil dalšího 21letého žáka, který seděl na zemi. Skončil v ohrožení života v ostravské fakultní nemocnici, zraněn byl i paraglidista.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Událost vyšetřuje policie. Na místo ihned vyjela sanitka i vrtulník. „Muž byl zasažen padajícím paraglidistou do hlavy a krku. Utrpěl vážné poranění mozku a po nehodě byl v bezvědomí. Záchranáři mu na místě poskytli první lékařskou pomoc a maximální možné ošetření. Postižený v ohrožení života byl poté převzat na palubu vrtulníku a letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Paraglidista ve věku pětatřiceti let podle něj utrpěl při kolizi poranění hrudníku a ruky „Se záchranáři byl v kontaktu a se středně těžkým zraněním jej posádka sanitního vozidla po ošetření přepravila na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“ dodal Humpl.

Instruktor: byla to nešťastná náhoda

Výuku paraglidingu na kopci v Palkovicích zajišťuje Beskydská škola létání. Její hlavní instruktor Dalibor Carbol tvrdí, že  šlo o nešťastnou náhodu. „Pilot letěl velmi nízko nad zemí ve výšce asi dvou metrů. Při snaze vyhnout se překážce udělal manévr a narazil do člověka, který seděl na zemi a byl k němu otočený zády,“ řekl Carbol.

Zároveň popřel, že by v tomto případě selhal instruktor. „K žádnému selhání nedošlo, byla to nešťastná náhoda. Jsou situace, které se nedají předpokládat,“ dodal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám