Hlavní obsah

Při nehodě tří aut se zranili čtyři lidé, jednu ženu vystříhávali

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holešov

Čtyři lidé utrpěli zranění při nehodě tří osobních vozidel, k níž došlo v sobotu krátce před 20. hodinou nedaleko Holešova na Kroměřížsku. Jedna devatenáctiletá žena musela být letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci. Devatenáctiletý řidič, který ji vezl, se psychicky zhroutil.

Článek

Ke srážce došlo na křižovatce u Třebětic. „Řidič fiatu, který jel od Alexovic na Količín, nedal přednost od Holešova po hlavní silnici přijíždějícímu vozidlu Škoda Felicia, které řídil 53letý muž. Následně se ještě střetl s dalším vozidlem Škoda Felicia, které jelo ve směru od Količína,“ řekla Právu v neděli kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„Nejvážnější zranění utrpěla mladá spolujezdkyně ve fiatu, která zůstala zaklíněná v autě,“ sdělil Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. Hasiči, kteří na místo podle něj dorazili jako první, museli ženu z vraku auta vystříhat speciální hydraulickou technikou. „Následně byla přepravena na nedaleké letiště do Holešova, kde byla přeložena do vrtulníku zdravotníků a transportována do nemocnice v Olomouci,“ uvedl Mitáček.

Stav mladého řidiče si vyžádal specialistu

„Převážena byla na traumacentrum fakultní nemocnice s podezřením na frakturu pánve. Utrpěla také otřes mozku,“ informoval Právo mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Mladý řidič fiatu se podle mluvčího hasičů po nehodě psychicky zhroutil. „Velitel zásahu mu nechal ze stanice profesionálních hasičů z Kroměříže vyslat hasiče specialistu, proškoleného v poskytování posttraumatické péče. Po jeho dojezdu byla muži poskytnuta nezbytná péče,“ uvedl Mitáček. Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

„Škoda byla předběžně odhadnuta na 65 tisíc korun,“ dodala Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám