Hlavní obsah

Policisté dopadli „čtvrtkového lupiče“

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Od dubna do června každý čtvrtek měly všechny herny a bary v Brně pohotovost. Právě po polovině týdne vždy útočil sedmatřicetiletý Slovák z Trnavy policisty zvaný „čtvrtkový lupič“. Při poslední akci ale udělal výjimku, zaútočil v úterý a to byl jeho konec. Narazil totiž na neohroženou barmanku a policisté už ho pak snadno dopadli.

Dvě z přepadení čtvrtkového zlodějeVideo: ČTK

 
Článek

Nezaměstnaný cizinec, na kterého byl dokonce vydán mezinárodní zatykač, útočil na herny a bary po celém Brně. Pouze jednou se objevil i v bance, z pobočky na náměstí Svobody si pod pohrůžkou odpálení granátu odnesl 25 tisíc korun. Celkem si loupežemi přišel na 90 tisíc korun, které obratem prohrál na automatech nebo utratil za alkohol a cigarety.

Dvě z přepadení čtvrtkového zlodějeVideo: ČTK

Před posledním útokem mu možná došly peníze a proto se vydal na lup už v úterý. Vyhlédl si jednu z heren, chvíli poseděl u automatů, a pak se obořil na barmanku. Ta ale tržbu nechtěla dát lacino, lupič se rozčílil, rozbil sklenici a velkým střepem ženu ohrožoval. Ta si v poslední chvíli vzpomněla na pepřový sprej a nastříkala ho útočníkovi do očí. Slzícího lupiče pak policisté našli na brněnské Trnité ulici.

„Lupič se při akcích nijak nemaskoval, když jsme se ho na to dotazovali, tak řekl, že už mu bylo všechno jedno. Teď už sedí ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení,“ dodal kriminalista Pavel Kříž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám