Hlavní obsah

Auto nedalo v Ostravě přednost motorkáři, ten po střetu zahynul

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O život přišel ve středu večer na okraji Ostravy 56letý motorkář, kterému nedal přednost 19letý řidič osobního auta vjíždějícího na hlavní silnici. Rychlá lékařská pomoc už byla bohužel zbytečná.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

O nehodě, která se stala na křižovatce ulic Družební a Opavská v místní části Krásné Pole, informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Devatenáctiletý muž řídící Fiat Tipo nedal přednost v jízdě motocyklu, který jel po hlavní Opavské ulici. Řidič motocyklu utrpěl závažná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí.

Po nehodě řidiči poskytovali na místě pomoc nejprve další motoristé, včetně 31letého syna zraněného, který místem projížděl na jiné motorce.

„Pacient byl v bezvědomí, nedýchal a došlo u něj k srdeční zástavě. Záchranáři pokračovali v oživování, zajistili mu dýchací cesty a prováděli srdeční masáž. Muž ale podlehl vážným zraněním,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Policie nehodu vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti, za které hrozí až šest let vězení.

„Přivítáme jakékoliv informace případných svědků. Po nehodě měli zraněnému poskytovat první pomoc další lidé. Žádáme je, aby nás kontaktovali na lince 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám