Hlavní obsah

Policie má třetího člena skupiny, která za vozem vláčela muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Havířovští policisté dopadli Petra Dudiče, který je podezřelý hned z několika zločinů. Například z loupeže a také z toho, že s dalšími dvěma spolupachateli před časem v Havířově za autem téměř dva kilometry vláčel sedmadvacetiletého muže.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Přivodili mu tak vážná zranění. Informaci České televize o zadržení muže potvrdila karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

"Hledaný muž byl v celostátním pátrání. Havířovští kriminalisté získali informaci o tom, kde se pohybuje. Zatkli jej v pátek večer v pokoji jednoho hotelu v Rožnově pod Radhoštěm," řekla. Policejní zákrok se podle mluvčí obešel bez komplikací a hledaný nekladl odpor.

Policie zatím nechce motiv jednání trojice mužů komentovat. Podle dostupných informací oběť unesli z diskotéky po vzájemném sporu, údajně kvůli ženě. Zbili jej, naložili do kufru auta a zavezli za město. Tam mu na nohu navlékli smyčku lana a druhý konec připevnili k autu.

"Muže pak vláčeli asi 1,5 kilometru," uvedla Viačková s tím, že po vláčeném muži zůstala na silnici krvavá stopa. Asfalt mu sedřel kůži a svaly na noze a zádech.

Krátce po incidentu policie zatkla dva údajné útočníky ve věku 24 a 29 let. Oba putovali do vazby. Dudičovi se dařilo spravedlnosti unikat ještě téměř tři týdny. Je velmi pravděpodobné, že i on skončí ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám