Hlavní obsah

Na Krnovsku se převrátil autobus s Poláky

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Autobus se 43 polskými důchodci projížděl v úterý v podvečer Holčovicemi na Krnovsku směrem na Heřminovy, když sjel ze silnice a převrátil se na pravý bok. Jedenáct lidí se lehce zranilo.

Článek

"Dnes deset minut před půl sedmou večer se stala vážná dopravní nehoda na Krnovsku, konkrétně v Holčovicích. Zájezdní autobus se čtyřicítkou starších cestujících sjel ze silnice. Naštěstí zranění nejsou vážná, zatím máme nahlášeny řezné rány a jedno podezření na pohmoždění páteře," uvedla bruntálská policejní mluvčí Ivana Křištofová.

Mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela informoval, že polští občané cestovali ze mše ve Zlatých Horách domů do Rybniku.

Doplnil, že zraněných je 11 a byli odvezeni do nemocnice v Krnově. Nezraněné cestující postupně odváželi hasiči a také zastavený linkový autobus do Města Albrechtice. Zde vyčkají na příjezd náhradního autobusu z Polska.

Kůdela také doplnil, že o nehodě byl informován polský generální konzulát v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám