Hlavní obsah

Případ znásilnění šestileté dívky skončil zprošťujícím rozsudkem

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Po šesti letech skončil před krajským soudem v Plzni zprošťujícím verdiktem případ údajného znásilnění teprve šestileté dívky. Toho se měl dopustit její vlastní otec spolu se svou přítelkyní. Rozsudek zatím není pravomocný, žalobce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

Podle spisu měl v září 2003 muž u sebe doma svléci tehdy šestiletou dceru a spolu se svou přítelkyní ji osahávat. Když holčička křičela, měl jí muž podle žaloby zakrýt ústa rukou a pokračovat ve svém počínání. Na tom se měla aktivně podílet i žalovaná žena.

Původní senát tehdy oba uznal vinnými a odsoudil je k šesti a pětiletému vězení. Vrchní soud ale verdikt v roce 2007 zrušil a vrátil zpět k projednání. Tentokrát dospěl senát v jiném složení k jinému závěru, neboť bez pochyb nebylo prokázáno, že byl skutek opravdu spáchán.

„Oba žalovaní od počátku svoji vinu popírali s tím, že vše je vykonstruováno matkou dítěte, která nechtěla, aby se dítě stýkalo se svým otcem. Celou kauzu pak provázela řada rozporů, došlo proto na opětovné vyšetření Aničky, kdy znalci z oboru gynekologie potvrdili porušení panenské blány dítěte. Jak se to stalo, kdo jí to a kdy způsobil, není zcela jasné. Jediným přímým důkazem tu byla jen výpověď dívky, u níž ale znalkyně zpochybnila její věrohodnost a nevyloučila ani návod ze strany matky,“ uvedla v odůvodnění předsedkyně senátu Iveta Zítková s tím, že sama matka je konfliktní osobou, jak se přesvědčil sám soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám