Hlavní obsah

Hádku řidičů o přednost v jízdě ukončila v Ostravě vzájemná rvačka

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Rvačkou dvou řidičů skončil ve středu spor o předjíždění na Opavské ulici v Ostravě-Porubě. Na místě musela zasahovat policie, která oba muže podezírá z výtržnictví a poškozování cizí věci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Incident se začal ve chvíli, kdy si řidiči dvou aut začali posunky vysvětlovat, kdo má před kým přednost.

„Uvolnění pruhu měl mladší z řidičů nejprve požadovat světelným a následně i zvukovým znamením, pak došlo i na posunky a zvyšování a snižování rychlosti. Později došlo poblíž čerpací stanice k bočnímu střetu mezi vozidly,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

O kus dál pak mladší z řidičů přejel do pravého jízdního pruhu před vozidlo staršího řidiče a prudce zabrzdil, načež došlo k dalšímu střetu. Mladší řidič pak vystoupil z auta a snažil se otevřít dveře druhého vozu. Následně rukou rozbil sklo dveří.

„Poté měl tahat staršího řidiče z vozidla, napadat jej slovně i fyzicky údery rukou. Poškozený se měl bránit tak, že vůči útočícímu muži stříkal slzotvorný sprej,“ dodala mluvčí.

Oba řidiči byli při šarvátce lehce zraněni, škoda je vyčíslena na bezmála sedm tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám