Hlavní obsah

Dvojčata v Ostravě utekla ze školky, za hodinu urazila 1,5 kilometru

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Bez povšimnutí učitelek se ve středu odpoledne ztratili z jedné z ostravských školek dva pětiletí bratři. Na to, že dvojčata chybí, se přišlo ve chvíli, kdy si pro ně přišla matka. Poté, co se rozjelo policejní pátrání, byly děti nalezeny ve vzdálenosti asi 1,5 kilometru od školky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policie zatím neví, zda některou z učitelek obviní z trestného činu.

Článek

O případu informovala ve čtvrtek mluvčí ostravské policie. „Učitelka zjistila, že dětí schází, až v době, kdy si pro ně přišla matka. Ta okamžitě začala situaci řešit a informovala otce. Učitelky začaly prohledávat okolí školky, ale neúspěšně,“ uvedla mluvčí s tím, že rodiče kontaktovali také policii. Krátce poté pak jedna z učitelek, která okolí projížděla v automobilu, ztracené děti našla.

„Bez dozoru učitelek tak děti byly zhruba hodinu, za kterou urazily asi 1,5 kilometru,“ řekla mluvčí.

Dodala, že děti se toulaly převážně zástavbou rodinných domků. „Šlo o oblast s nižší frekvencí automobilů,“ řekla Gabriela Holčáková.

Policie zatím neví, zda některou z učitelek obviní z trestného činu, zda se případ bude řešit v přestupkovém řízení anebo bude potrestání učitelek ponecháno na pravomoci ředitelky školy, případně zřizovatele. „Okolnosti události policie i nadále prověřuje,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám