Hlavní obsah

Student experimentoval, v ruce mu bouchla láhev se suchým ledem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

K výbuchu plastové lahve naplněné suchým ledem došlo v pátek 9. dubna odpoledne na dvoře areálu Mendelova gymnázia v Opavě. Výbuch poranil ruku jednoho studenta, záchranáři ho se středně těžkým poraněním převezli do fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Článek

Osmnáctiletý mladík spolu s několika kamarády naplnil prázdnou láhev o objemu 1,5 litru suchým ledem a vodou. „Do láhve nasypal suchý led do výšky tří až pěti centimetrů a zbytek dolil obsahu láhve dolil vodou,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Pak láhev uzavřel děrovaným víčkem a položil ji na zem. „Vlivem vzniklého mrazivého prostředí však došlo v láhvi k zamrznutí děr ve víčku, a když student opětovně láhev uchytil do pravé ruky, tak ta vlivem tlaku vybuchla. Roztrhla se a způsobila mu zranění pravé ruky mezi palcem a ukazováčkem,“ informoval policejní mluvčí s tím, že doba léčení přesáhne dobu sedm dní. Nikdo další se nezranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám