Hlavní obsah

Policie zatím neví, kdo zavinil smrtelnou nehodu cyklistky

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Telč

Policisté zatím nezjistili přesnou příčinu úterní tragické nehody, při které na Telčsku zemřela patnáctiletá dívka jedoucí na kole. Její blízcí jsou přesvědčeni, že jela podle předpisů. Tragédie se stala na silnici mezi Novou Říší a Telčí u obce Vystrčenovice.

Článek

Dívka přejížděla do protisměru za kamarádkou, když se střetla s vozem řízeným 26letým mužem, který jel za cyklistkou ve stejném směru. Dívka podlehla svým zraněním na místě, její kamarádku v šoku dopravil vrtulník do nemocnice.

„Je nesmysl, aby mu holčička vjela pod kola, aby na silnici udělala bezmyšlenkovitý manévr. Byla velmi opatrná a předpisy znala, všichni to tu o ní vědí. S tou kamarádkou byly navíc na daném místě domluvené, takže nešlo ani o žádné nečekané setkání,“ zdůraznil jeden z blízkých příbuzných cyklistky.

Vozidlo cyklistku zachytilo přední částí v oblasti zadního kola bicyklu.
mluvčí policie Jana Kroutilová

Jak doplnil, o zodpovědnosti kamarádek svědčí i vybrané místo setkání na rovném a přehledném úseku.

Jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová potvrdila, že k vyšetření případu byl přibrán soudní znalec a policie k dalšímu zkoumání zajistila auto stejně jako jízdní kolo.

„Vozidlo cyklistku zachytilo přední částí v oblasti zadního kola bicyklu,“ uvedla Jana Kroutilová s dovětkem, že míra zavinění obou účastníků dopravní nehody je předmětem šetření.

Řidiče lidé z místa rovněž znají a uvedli, že podezření na rychlou jízdu by odpovídalo jeho obvyklému chování za volantem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám