Hlavní obsah

Strážník z Plzně bil ženu, ta před ním vyskočila z okna

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzni

O šestatřicetiletém strážníkovi městské policie v Plzni hovoří jeho nadřízení jako o klidném a bezproblémovém člověku. O to větší šok pro ně bylo, když jim oznámil, že ho policie stíhá za násilné trestné činy. V hotelovém pokoji v Lipně v jižních Čechách údajně surově mlátil svoji známou. Ta se před další fackovačkou zachránila skokem z okna.

Článek

„Muž po příchodu na společný pokoj nejprve zevnitř zamkl dveře, aby poškozená nemohla odejít. Hodil po ní dva její mobilní telefony a začal jí sprostě nadávat. Pak ženu začal tahat za vlasy a mlátit rukou přes obličej, až jí tekla z nosu krev. Poté ji položil na postel, kde jí opětovně slovně vulgárními výrazy nadával, znovu ji chytil za vlasy a hodil s ní tak, až žena upadla na zem,“ popsala incident mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Podle ní žena násilníka poté uprosila, aby ji pustil na toaletu, čehož chtěla využít a pokoj opustit. „Dveře do pokoje byly ale zamčené, bez klíčů v zámku. A protože žena již nechtěla, aby pokračovalo napadání, otevřela okno a vyskočila z něj. Přitom ji však muž chytil za horní část oblečení. Ženě se však podařilo z oblečení vyklouznout a dopadla na zem pod oknem,“ pokračovala policejní mluvčí.

Jak doplnila, muž svým jednáním způsobil napadené ženě několik zranění, která si vyžádala léčení v trvání téměř tří týdnů. „Policisté muže obvinili z trestných činů násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a ublížení na zdraví,“ uvedla dále Pavlíčková..

Bezproblémový strážník

Velitel městské policie v Plzni Marek Šilhan uvedl, že dotyčný strážník sám přišel s tím, že je proti němu vedeno trestní stíhání. „Přeřadili jsme ho z dosavadní funkce operačního strážníka na jinou práci tak, aby nezasahoval do práv a svobod občanů. V současné době je na pracovišti, které vyhodnocuje záběry z pouličních kamer,“ upřesnil Šilhan.

Obviněný strážník slouží u městské policie dvanáct let Podle Šilhana s ním žádné problémy nejsou. “Pokud bude pravomocně odsouzen, rozvážeme s ním pracovní poměr,“ uzavřel Šilhan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám