Hlavní obsah

Žhář ve Svitavách byl obviněn z pokusu o trojnásobnou vraždu

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Kriminalisté ve čtvrtek obvinili z pokusu trojnásobné vraždy šestadvacetiletého žháře, který měl v úterý po půlnoci zapálit rodinný dům ve Svitavách Lánech. V době požáru v domě spali tři lidé. Obviněný muž se k trestnému činu policistům doznal.

Článek

Několikrát trestaný muž uvedl, že motivem jeho jednání byly déletrvající spory s mladším bratrem, řekla Právu mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

V době úterního požáru spali v místnosti v patře tři lidé, kterým oheň zcela odřízl únikovou cestu. Dvěma z nich se nepodařilo uniknout a poté, co se nadýchali jedovatých zplodin, museli je zachránit z hořícího domu až hasiči. Oba skončili v nemocnici.

„Požár s největší pravděpodobností úmyslně založil po vzájemné potyčce jeden ze dvou tam žijících mužů. Schodiště bylo jedinou přístupovou cestou do prvního patra domu, kde v tu chvíli spaly tři osoby,“ uvedla k případu Janovská.

„Zvenčí navíc obviněný zatarasil hlavní a jediné vstupní dveře, které tudíž nemohly být zevnitř otevřeny. Když se po domě rozšířil hustý dým, jednomu ze spících mužů se podařilo uniknout z pokoje oknem, odstranit zátaras a oheň u dveří částečně uhasit,“ upřesnila policejní mluvčí.

Krajský státní zástupce akceptoval podnět policie a podal návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Soudce na obviněného vazbu uvalil. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži 15 až 20 let odnětí svobody nebo trest výjimečný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám