Hlavní obsah

Návrat zimy vzal matce jedno z dětí

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Pro smrt vlastního dítěte si v pátek 5. března pozdě večer dojela 33letá Polka k městysu Stonařov na Jihlavsku. Osudnou se jí stal aktuální návrat zimy. Řidička s druhým dítětem skončila v nemocnici v Jihlavě.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Žena s oběma dětmi cestovaly ve směru od Znojma vozem Ford Mondeo. Jak upřesnil vedoucí směny z jihlavské krajské policejní centrály, k neštěstí došlo před půl desátou večer asi půl kilometru před Stonařovem, v místech, kde se silnice 1. třídy po klesání a následném stoupání zatáčí

„Po vyjetí ze zatáčky auto vylétlo z vozovky a skončilo na poli,“ uvedl policista. Povrch silnice byl po celodenních sněhových přeháňkách a silném mrazivém větru zledovatělý.

S řidičkou cestovaly v autě její dvě děti ve věku 9 a 10 let. „Zranění toho devítiletého nebyla slučitelná se životem. Lékař konstatoval smrt na místě. Starší dítě utrpělo stejně jako paní středně těžká poranění a oba skončily v jihlavské nemocnici,“ uvedl primář zasahující záchranky Miroslav Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám