Hlavní obsah

Podezřelého z vraždy Malhockých zkoumají vězeňští psychiatři v Brně

– České Budějovice
Právo, Pavel Orholz

Osmadvacetiletý Jan Heidinger, kterého policisté viní z vraždy své matky Jany Malhocké (50) a otčíma Pavla Malhockého (62), je už ve vazební věznici v Brně na psychiatrickém oddělení. Právu to potvrdil českobudějovický soudce Radek Martínek.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Policisté eskortují Jana Heidingera obviněného z dvojnásobné vraždy.

Článek

„Nechal jsem ho tam převézt z vazební věznice v Českých Budějovicích vzhledem k jeho psychickému stavu,“ sdělil Právu Martínek.

Heidinger se podrobí psychiatrickým vyšetřením, která určí, zda mohl jednat ve stavu nepříčetnosti.

Pozůstalí po zavražděné manželské dvojici přijali informaci o přeložení Heidingera pozitivně. „Rozhodně mám lepší pocit z toho, že už není v Českých Budějovicích, protože mít ho na blízku nebylo zrovna příjemné ani pro mne, ani pro sestry. Doufám, že soud mu za dvojnásobnou vraždu udělí vysoký trest,“ reagoval na informaci syn zavražděného hudebníka Mikuláš Malhocký.

Heidinger údajně zavraždil svou matku a jejího manžela v jejich bytě v českobudějovické Komenského ulici krátce po půlnoci 11. února. Do bytu se zřejmě dostal přes balkón v přízemí a potom překonal troje zamčené prosklená dveře. Proti matce prý použil střelnou zbraň a Malhockého také pobodal nožem. Za vraždu hrozí Heidingerovi až dvacet let vězení, nebo i výjimečný trest.

Vystrašení manžele volali o pomoc policisty asi dvě hodiny před vraždou. Policisté přiznali, že mohli vraždě zabránit. Především postup policistů před vraždou vyšetřují kontrolní orgány jihočeské policie, Inspekce Policie České republiky i nejvyššího státního zastupitelství. Náměstek jihočeského policejního ředitele Roman Bláha byl postaven mimo službu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám