Hlavní obsah

Strážníci spěchali do porodnice před autem s rodící ženou

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Netradiční pomoc rodící ženě zvolili v pondělí dopoledne strážníci v Praze 8. Z Libně až do porodnice U Apolináře doprovodili jízdou s majáky automobil, ve kterému začala rodit mladá žena.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Po deváté hodině si hlídka všimla v Sokolovské ulici vozu VW Passat, který jel od Balabenky po tramvajových kolejích. Hlídka chtěla řidiče zkontrolovat kvůli přestupku, vůz však sám zastavil.

„Pán za volantem se omluvil, ale prý potřebuje rychle do porodnice. Na sedadle spolujezdce byla žena a hluboce dýchala. Stačila jen říct, že už začala rodit, ale cestu prý zvládne a odmítla zavolat sanitku,“ popsali událost strážníci z Prahy 8.

Rozhodli se vůz alespoň doprovodit do porodnice a „razit“ mu cestu zapnutým majákem. Zvláštní konvoj s rodící ženou projel po Rohanském, Dvořákově, Smetanově a Masarykově nábřeží a Resslovou ulicí zamířil do porodnice.

„Cesta s budoucí maminkou nám trvala přesně deset minut. Ženu jsme předali lékařům na porodnickém příjmu,“ dodali strážníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám