Hlavní obsah

Vlastní rodina týrala ženu a její děti hladem

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dvě ženy a muž z Hranic na Přerovsku jsou podezřelí, že několik měsíců týrali hladem i fyzicky svou dvaatřicetiletou příbuznou a její dvě děti ve věku devět a dvanáct let. Postižená skončila počátkem tohoto týdne silně podvyživená a vystresovaná na psychiatrické klinice Fakultní nemocnice v Olomouci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle informací Práva jsou podezřelými otec, babička a teta dětí. „Mohu potvrdit jen to, že se jedná o příbuzné,“ řekl Právu v pátek kriminalista Jaroslav Šulák. Trojice měla podle něj ženě a jejím dětem ubližovat od loňského listopadu v bytě na sídlišti Nová. Tam se její rodina přistěhovala k matce a sestře otce dětí. Nemohla si totiž už dovolit platit nájem v dosavadním bytě.

„Na počátku mělo jít o urážky, hanlivé nadávky a vyhrožování. Postupně se jednání podezřelých mělo vystupňovat ve fyzické tresty, škrcení a mučení hladem,“ konstatoval Šulák.

Týraná žena podle něj údajně téměř nejedla, a pokud se už k jídlu dostala, dávala ho dětem. V důsledku hladu byla nakonec silně podvyživená. Vážila jen 39 kilogramů. Na případ upozornila policii její matka.

„Žena byla na naší psychiatrické klinice hospitalizována v pondělí pro úzkostné poruchy. Její stav však není vážný,“ řekl Právu v pátek mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant.

Zatímco matku, která měla být týrána, již policisté vyslechli, dosud tak neučinili v případě jejích dětí a údajných pachatelů. „Všichni by měli být vyslechnuti v nejbližších dnech,“ konstatoval Šulák. Babičce a tetě dětí hrozí obvinění z týrání osoby žijící ve společném obydlí, otec může být obviněn i z trestného činu týrání svěřené osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám