Hlavní obsah

Vraždu bezdomovce potrestal soud 13 lety vězení

Novinky, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Brněnský soud poslal za vraždu třiačtyřicetiletého bezdomovce Jaroslava Burdy do vězení na 13 let Dušana Haincla (40) a jeho devětadvacetiletá spolupachatelka byla potrestána odnětím svobody na 10,5 roku. Oběť ubili loni v červnu během společné pitky. Třetí obviněný byl pro nedostatek důkazů zproštěn viny.

Článek

Odosuzená Karolína Průšová se zúčastnila pouze jediného soudního jednání, kdy ve vysokém stádiu těhotenství před senátem bez ustání plakala se domnívala, že ubitý třiačtyřicetiletý Jaroslav Burda byl policejní spolupracovník. Její nástup do vazby byl kvůli porodu odložen.

„Myslela si (Karolína), že je to právě Burda, kvůli kterému byla odsouzená k veřejně prospěšným pracem a kvůli kterému je ve vězení v Kuřimi i její bratr a ještě i další lidi. Prostě se domnívala, že je to práskač, udavač. Stáhla ho na té chatě z postele, začala ho bít, kopala ho do obličeje, pak jsem se k tomu připojil i já. Pak se přidal i Michal. Je mně líto, že se to stalo a nepopírám že jsem ho také kopnul do hlavy,“ uvedl u soudu Haincl, jediný z trojice, který byl ochoten vypovídat. Toho soud jako recidivistu poslal do vězení za vraždu na 13 let.

Invalidu Michala R. však soud viny zprostil, protože mu aktivní účast neprokázal. Zatímco Haincl se okamžitě proti trestu odvolal, obhájkyně Průšové si ponechala lhůtu, neboť její klientka která je s kojencem doma se k vynesení rozsudku nedostavila. Proti zproštění vina Michala R. a jeho propuštění z vazby se na místě odvolala státní zástupkyně.

K tragédii došlo při pitce u jedné z chat v brněnské čtvrti Královo Pole. Burda podlehl mnohačetným zraněním, včetně krvácení do mozku. Jen pár metrů od jeho mrtvoly přitom doznívaly dozvuky bujaré oslavy, při které trojice vrahů propíjela invalidní důchod Michala R.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám