Hlavní obsah

Pobodala manžela, soud to překvalifikoval z vraždy na výtržnost

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Krajský soud v Plzni překvalifikoval v úterý případ původně žalovaný jako pokus vraždy na výtržnictví. Obžalované nezaměstnané 32leté Drahomíře Wetzlové pak vyměřil trest v délce osmi měsíců s podmíněným odkladem na dva roky. Rozsudek zatím není pravomocný.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Žalovaná Drahomíra Wetzlová se svým obhájcem v soudní síni.

Článek

Podle žaloby měla žena loni v srpnu v baru hotelu v Chotěšově na Plzeňsku napadnout nožem svého druha Milana Dvořáka s úmyslem ho zabít. Bodla ho několikrát do hrudníku, břicha, ruky a třísel, pak zavolala záchranku.

S Dvořákem žili ve společné domácnosti. V inkriminovaný den oba upili něco piv, pohádali se a muž pak odešel do herny. Wetzlová vzala nůž, údajně na svou ochranu, a šla za poškozeným.

„Říkala jsem mu, aby šel domů, ale on mě odbyl a nadával mi. Došla jsem si na pokoj pro nůž, protože mi vyhrožoval, že mě zmlátí. Byla jsem před zhroucením, nechtěla jsem ho zabít, jen jsem ho párkrát píchla a když jsem si uvědomila, že je to vše šílené, zavolala jsem záchranku,“ uvedla v přípravném řízení.

Dvořák se pak družky před soudem zastal. „Z její strany fakt nešlo o bodnutí, to jak jsme se o ten nůž přetahovali, tak jsem se pobodal. Drahuš by mi neublížila, ona je holka impulsivní a je jen žárlivá,“ řekl soudu s tím, že je ochoten v případě, že kauza bude překvalifikována na pokus ublížení na zdraví, nedat souhlas k trestnímu stíhání žalované. To se také nakonec stalo, protože soud jednoznačně nezjistil, kde zranění vzniklo.

„A protože se událost stala na veřejném místě, rány pronikly jen do podkoží a nebyl prokázán úmysl žalované druha zabít, posoudil soud čin jen jako výtržnictví,“ vysvětlil v odůvodnění předseda senátu Milan Štejr.

Reklama

Výběr článků

Načítám