Hlavní obsah

Policie dopadla gang, který loupil se slznými spreji

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kriminalistům se podařilo dopadnout tříčlennou skupinu lupičů, která loni v prosinci přepadávala v Ostravě, na Opavsku a Znojemsku lidi. Jako loupežnou zbraň tři muži ve věku od 20 do 24 let používali slzotvorný sprej a další věci určené k sebeobraně.

Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Podezřelí se k loupežím přiznali. Některé z odcizených věcí si ponechali, například mobilní telefony a také jeden obranný pepřový sprej, který byl v ukradené kabelce. Dalších věcí se ale měli zbavit,“ uvedla mluvčí.

„Muži si vytipovali ženu, u níž nepředpokládali obranu. Pak měli využít vhodné chvíle, buď nepozorovaně k oběti přistoupit, nebo ji oslovit, a následně oběti kabelku odcizit, třeba i násilím. Pokud se oběť bránila, byla při útoku shozena na zem a vláčena. Dále měli útočníci používat i slzotvorný sprej, který měli obětem nastříkat do obličeje,“ dodala mluvčí. Některé z žen museli být lékařsky ošetřeny kvůli problémům se zrakem.

Vždy podobný scénář

První přepadení se odehrálo 2. prosince na autobusové zastávce ve Slezské Ostravě, kde tříčlenná skupina dokonce přepadla dvě ženy najednou.

„Přiběhli k ženám ve věku 70 a 61 let, čekajícím na zastávce. Jedna z žen při přetahování o kabelku upadla na zem, muž ji pak táhl po zemi,“ řekla mluvčí. Zároveň další muž zaútočil na starší ženu. Ani ta kabelku nepustila, muž ji ale do očí nastříkal neznámou látku.

„Následně žena cítila pálení očí, nosu i v ústech, zatočila se jí hlava a upadla na zem,“ dodala mluvčí s tím, že toho pachatelé využili a s kabelkami utekli. I další loupeže měly podobný scénář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám