Hlavní obsah

Seniorka zahynula při požáru domu na Uherskohradišťsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Ostroh

Asi osmdesátiletá žena zahynula v pátek kolem 04:30 při požáru rodinného domku v Uherském Ostrohu na Slovácku. Hasiči nalezli její tělo při průzkumu hořícího objektu. Řekl to mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Jedná se o první letošní oběť při požárech ve Zlínském kraji. Požár zpozoroval soused, který si všiml nezvyklé blikající záře.

Článek

"Jednalo se o rozsáhlý požár, kdy z oken samostatně stojícího domu v uliční zástavbě šlehaly plameny. Obytná část kompletně vyhořela, hasiči zde poté nalezli torzo těla pravděpodobně majitelky domu," popisoval Mitáček. Lokalizace a hašení požáru trvalo asi dvě hodiny.

Na místě nyní pracuje vyšetřovatel, který se snaží stanovit příčinu neštěstí. Vyškolený pracovník hasičů také musel poskytnout pomoc dvěma příbuzným oběti. Hasiči likvidací požáru zabránili přenosu plamenů na další okolo stojící rodinné domy.

Na Slovácku jde v krátké době o druhé neštěstí, při kterém zemřel člověk. Před deseti dny totiž v rodinném domku v Uherském Brodě vybuchl plyn. Uvnitř zdemolovaného objektu pak byl nalezen mrtvý čtyřiatřicetiletý muž.

V loňském roce zaznamenali hasiči ve Zlínském kraji celkem 673 požárů. Zemřelo při nich šest osob. Je to o dvě oběti více než předloni, v roce 2007 však v regionu uhořelo sedm lidí. Ze šesti loňských úmrtí při požárech se dva případy staly na Zlínsku, dva na Vsetínsku a po jednom na Kroměřížsku a Uherskohradišťsku.

Statistiku přitom změnila neradostná bilance posledních dnů roku. V polovině prosince při požáru domu v Brumově-Bylnici zahynula třiasedmdesátiletá žena. O týden později zemřel v obci Nedašova Lhota na Zlínsku pětačtyřicetiletý muž a ve stejný den utrpěl smrtelné popáleniny i téměř devadesátiletý senior při požáru rodinného domu v části Valašského Meziříčí Juřinka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám