Hlavní obsah

Muž roky zneužíval dvě nezletilé příbuzné, přiznal se až u soudu

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šestatřicetiletý muž z Královéhradecka se v pondělí před senátem hradeckého krajského soudu přiznal, že několik let znásilňoval dvě své nezletilé příbuzné. Od loňského léta, kdy jej policie zadržela, trestnou činnost zapíral.

Článek

„Bál jsem se, že mě budou policisté bít. A taky jsem se hrozně styděl za to, co jsem prováděl, lituji toho,“ uvedl obžalovaný. Nepřiznal ale všechno. Státní zástupkyně Hana Flídrová jej žaluje také z pohlavního zneužívání mladšího bratra obou dívek. „S ním jsem nic neměl,“ odmítl tuto část žaloby.

Ohledně dvou dívek, kterým v době skutku bylo mezi pěti a deseti lety, přiznal, že s nimi prováděl orální praktiky a mimo jiné je nutil, aby mu hladily jeho přirození. Občas se podle jeho slov stalo, že u toho byly dívky spolu. „Vzrušovalo mě to. Holky se nebránily, asi se jim to líbilo, protože se tomu smály,“ řekl soudcům.

Podle obžaloby se trestné činnosti dopouštěl v letech 1997 až 2005.

Kupoval jim dárky

„Provozoval s poškozenými sexuální praktiky venku v lese, na poli, různě v přírodě, ale i doma v místě bydliště, opakovaně a v přesně nezjištěném počtu případů, nejméně dvakrát týdně v letních měsících. Dívky jeho jednání nerozuměly, v uvedené době neměly žádné sexuální zkušenosti a nebyly schopné posoudit význam odporu proti vynucovaným sexuálním praktikám, navíc jim za to obviněný kupoval dárky,“ uvedla v obžalobě Flídrová.

Starší z dívek se s nepříjemnými zážitky později svěřila dětské psycholožce a záležitost se dostala na policii, která muže zatkla loni v srpnu. Od té doby tráví čas ve vazební věznici a chce tam zůstat i nadále, jak v pondělí prohlásil u soudu.

Soudci mají naplánovány výslechy znalců a také zneužívaných dětí. Vynesení rozsudku se očekává v úterý a obžalovanému hrozí až dvanáctiletý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám