Hlavní obsah

Muž chtěl zachránit psa, sám se propadl pod led

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Obrovské štěstí měl starší muž, který se v úterý dopoledne propadl pod led na řece Radbuze v Plzni - Liticích, když zachraňoval svého psa. Zahlédl ho totiž soused a přispěchal mu na pomoc. Vytáhl ho z vody i se psem.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Zachráněného psa odvádějí od řeky policisté, jeho pán skončil v nemocnici.

Článek

„Byl jsem venku na procházce kolem řeky. U plynovodu na protějším břehu jsem viděl člověka po pás ve vodě jak drží psa v náručí. Volal o pomoc, nemohl se hýbat. Přeběhl jsem na druhou stranu a pomohl mu z vody,“ řekl na místě důchodce Jaroslav Hudeček.

Podchlazeného pejskaře odvezla záchranka do nemocnice. „Byl při vědomí, ale prochladlý. Předali jsme ho na internu k vyšetření,“ řekla dispečerka krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Zachráněného psa odvádějí od řeky policisté, jeho pán skončil v nemocnici.

Podle mluvčí plzeňské policie Martiny Hábrové muž policii při krátkém výslechu řekl, že pes se mu zaběhl na led, který se s ním propadl. „Snažil se ho dostat ven a propadl se také. Ven ho vytáhl náhodný kolemjdoucí. Když přijela hlídka na místo, muž už byl v péči záchranné služby,“ upřesnila Hábrová.

Policisté psa předali ženě zachráněného muže, kterou na místo přivolal manžel mobilem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám