Hlavní obsah

Policista v Ostravě byl odsouzen za falešné erotické inzeráty

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli podávání lživých erotických seznamovacích inzerátů, kterými se chtěl pomstít ženě z Opavska, potvrdil ve čtvrtek Krajský soud v Ostravě policistovi Martinu Štefkovi pětiměsíční podmíněný trest s odkladem na 18 měsíců. Zamítl tak odvolání policisty proti původnímu verdiktu ostravského okresního soudu. Rozsudek je už pravomocný a nelze se proti němu odvolat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Martin Štefek nyní bude muset řady policistů opustit.

Článek

Muž, který doposud sloužil u pořádkové policie, inzeráty podával po internetu ze svého domova i ze služebního počítače. Důvodem byla osobní pomsta ženě, se kterou se nepohodl ohledně nákupu ojetého auta.

V roce 2007 Štefek od jedenatřicetileté ženy z Opavska koupil vůz. Po čtyřech měsících ji ale kontaktoval s tím, že jí chce auto vrátit, protože s ním není spokojený. Žena ale po tak dlouhé době nechtěla od kupní smlouvy odstoupit. „Začal mi vyhrožovat, že mi zničí život,“ řekla u soudu novinářům.

Začali mi volat chlapi, kteří se dožadovali sexu. Byly jich asi tři stovky. Dalších padesát chlapů za mnou dokonce přišlo i osobně do restaurace.
poškozená žena

Na internet Štefek podal seznamovací inzeráty a mužům, kteří odepsali, poslal vášnivé e-maily s adresou restaurace, kde žena pracovala, a připojil i fotografie nahých žen. „Přivez láhev vína a kondomy. Bude sex,“ zněla například jedna z fingovaných odpovědí.

„Začali mi volat chlapi, kteří se dožadovali sexu. Byly jich asi tři stovky. Dalších padesát chlapů za mnou dokonce přišlo i osobně do restaurace,“ vzpomíná mladá žena. „Všem jsem vysvětlovala, že někdo jen zneužil moje údaje, ale byli takoví, kteří to nechtěli pochopit. Bylo to hodně nepříjemné,“ dodala žena.

Tvrdil, že inzeráty podávala manželka

Celou záležitost na policii oznámila poté, co zjistila, že jako kontakt je u inzerátů uvedena stejná e-mailová adresa, z jaké policista vedl korespondenci při jednání o koupi automobilu. Obžalovaný nejprve zapíral a poté, co byl seznámen s důkazy, začal tvrdit, že inzeráty podávala jeho manželka, která ho podezírala z nevěry.

Toto alibi policistova manželka potvrdila i před soudem. Soudci ale její tvrzení označili za účelové. Podle státního zástupce Aloise Dlouhého se tak žena zřejmě dopustila trestného činu křivá výpověď.

„Podám k okresnímu státnímu zastupitelství podnět k prověření, zda z její strany nedošlo ke spáchání trestného činu,“ řekl žalobce po vyhlášení pravomocného rozsudku.

Reklama

Výběr článků

Načítám