Hlavní obsah

Pětiletého hocha na přechodu vymrštilo auto na další vůz

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Pětiletého chlapce srazil v pondělí dopoledne devětadvacetiletý řidič v Bruntále. Dítě skončilo s poraněním hlavy, vnitřním poraněním v oblasti břicha nebo hrudníku v krnovské nemocnici. Odpoledne chlapce transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Článek

Auto srazilo chlapce okolo 10. hodiny na přechodu pro chodce na Rýmařovské ulici v Bruntále.

„Řidič vozidla VW Transporter zřejmě nerespektoval světelné signalizační zařízení na přechodu pro chodce a srazil pětiletého chlapce, který z pravé strany vběhl do vozovky,“ popsala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že příčiny, okolnosti a případnou vinu šetří služba kriminální policie a vyšetřování.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla měl být chlapec sražen jedním vozidlem a poté odhozen na druhý projíždějící automobil, pod jehož koly skončil.

Dítě má řadu vážných zranění

„V okamžiku, kdy dorazila naše posádka, byl malý pacient při vědomí. Zasahující lékařka prvotním vyšetřením zjistila zranění hlavy, nevyloučila možnost poranění mozku a vnitřní poranění v oblasti břicha či hrudníku. Záchranáři dítě zafixovali do vakuové matrace, zajistili žilní vstup, podali léky tlumící bolest a infúzní roztok,“ informoval.

Dítě nejprve putovalo k ošetření na urgentní příjem nemocnice v Krnově. V odpoledních hodinách pak záchranná služba zajistila leteckou přepravu vážně zraněného dítěte z JIP krnovské nemocnice na specializované pracoviště do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„Transport vrtulníkem proběhl bez komplikací, dítě bylo na urgentním příjmu leteckými záchranáři předáno krátce před patnáctou hodinou,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám