Hlavní obsah

Na Brněnsku shořelo v noci hospodářské stavení, škoda za milión

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Červený kohout zakokrhal v noci na čtvrtek v Mělčanech na Brněnsku. Plameny tam vyšlehly z hospodářské části rodinného domu. Kvůli velkému rozsahu plamenů vyhlásilo krajské operační středisko druhý stupeň požárního poplachu, do boje s požárem se zapojilo na jedenáct hasičských jednotek.

Článek

„Hasiči bránili rozšíření požáru na obytnou část. Proti plamenům ve dvou úsecích postupně nasadili sedm vodních proudů, které zásobovali z místní hydrantové sítě. Při likvidaci řady lokálních ohnisek hoření museli postupně rozebírat zbytky konstrukce střechy rozlehlého objektu a z půdy vynášet zbytky ohořelého palivového dřeva a dalších materiálů,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

FOTO: HZS Jihomoravského kraje

Přibližně po hodině hašení se podařilo plameny dostat pod kontrolu. Ze stavení se hasičům podařilo vynést desetikilovou propanbutanovou láhev a také kanystry s benzínem. Od hořícího objektu odtlačili i zaparkované auto.

„Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hospodářské stavení ve tvaru písmene L, postavené na půdorysu zhruba 15 krát 40 metrů, oheň zničil. Rozšíření plamenů na obytnou část domu se hasičům podařilo zabránit,“ dodal mluvčí s tím, že škodu odhadl vyšetřovatel přibližně na milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám