Hlavní obsah

Dálnici D1 ve směru na Brno uzavřelo několik nehod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Několik dopravních nehod s desítkami havarovaných aut ve středu zastavilo na více než dvě hodiny provoz na dálnici D1 ve směru na Brno v úseku mezi 128. a 133. kilometrem. Při jedné z nehod byl zraněn policista a skončil v nemocnici.

Článek

Dvacetikilometrová kolona se začala pomalu rozjíždět po 16:00, kdy byl uvolněn jeden jízdní pruh. Podle policie byla příčinou nehod nepřiměřená rychlost vozidel na zasněžené dálnici.

"Policista z dálničního oddělení z Velkého Beranova směřoval k vyšetřování nehody na 133. kilometru, když se stal účastníkem jedné z nehod," řekl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Podle primáře krajských záchranářů Miroslava Havlíka muž skončil na chirurgickém oddělení jihlavské nemocnice.

Na 133. kilometru havaroval kamion s osobním autem, nikdo nebyl zraněn. Z kamionu však uniklo asi 500 litrů nafty na vozovku a do příkopu. Pracovníci odborné firmy odstraňují kontaminovanou zeminu. Dopravní omezení v místě nehody může podle Švába trvat ještě několik hodin.

Na 128. kilometru se podle Švába při deseti nehodách srazilo celkem 30 automobilů. Podle dopravního serveru kraje Vysočina leží na dálnici po chemickém ošetření rozbředlý sníh a dálnice je sjízdná se zvýšenou opatrností.

Reklama

Výběr článků

Načítám