Hlavní obsah

Soud poslal do vězení zloděje trezoru z hotelu Olympik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za loňskou krádež trezoru v pražském Hotelu Olympik a dalších věcí má jít Přemysl Herclík na 6,5 roku a Miroslav Šedivý na 5,5 roku do vězení. Rozhodl o tom v úterý pražský městský soud. V trezoru byla podle spisu finanční hotovost v různých měnách v celkové výši přesahující 750 000 korun a akcie různých společností v celkové nominální hodnotě přes 250 miliónů korun.

Foto: Jan Černý, ČTK

Hotel Olympik v pražském Karlíně

Článek

Soud uznal Herclíka vinným i z krádeží, kterých se údajně dopustil koncem loňského srpna v loděnici Univerzity Karlovy v Praze-Troji. Z neuzamčené šatní skříňky Herclík podle obžaloby ukradl například ledvinku s 2700 korunami, jiný den zase podle spisu vzal z volně odloženého batohu 700 korun, MP3 přehrávač a mobilní telefon.

Úterní rozsudek je nepravomocný a lze se proti němu odvolat.

Úterní rozsudek je nepravomocný a lze se proti němu odvolat.

Podle žalobců si dvojice z hotelu neodnesla pouze trezor. Muži se podle obžaloby v období od 3. do 5. října vloupali do tří kanceláří hotelu. Z jedné si podle spisu odnesli dva monitory v hodnotě šest tisíc korun, z druhé neukradli nic. V třetí pak prý našli trezor, který podle obžaloby ležel volně položený v nezamčené skříni. Oba muži obžalobu před soudem odmítli. Herclík dostal loni od jiného soudu za krádež podmíněný trest vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám